UPDATE – 07.32: “La Spitalul Județean de Urgență Bacău, secția Boli Infecțioase Copii, s-a prezentat cu ambulanță specială, cu izoleta, un copil de sex masculin, în vârstă de 9 luni, însoțit de mama acestuia. Băiețelul și familia s-au întors din Italia, din regiunea Veneto (…)

S-a efectuat test rapid de gripă care a fost negativ și de asemenea s-au recoltat pe medii de cultură două medii, unul pentru test de gripă și unul pentru coronavirus. Cele două probe au plecat cu o mașină desemnată de spital la Iași.

Testul pentru coronavirus va fi prelucrat și va ajunge la Spitalul de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” iarr testul cu mediul de cultură pentru gripă la Institutul de Sănătate Publică Iași”, a declarat directorul medical al spitalului din Bacău, Ioana Raluca Dinu, pentru Mediafax.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Suspiciunea de infecție cu noul coronavirus de la Comănești planează asupra unui bebeluș de 9 luni, acesta fiind dus, în regim de urgență, împreună cu mama sa, la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

Copilul era răcit și a călătorit, împreună cu familia, în weekend, în regiunea italiană Veneto.

“Are o patologie preexistentă, o viroză respiratorie, de aproximativ o lună de zile. În acest weekend a fost plecat cu părinții în regiunea Veneto. Când s-au întors, marți, noi i-am preluat în monitorizare”, a declarat directorul DSP Bacău, Alin Năstase.

Primele teste rapide de gripă efectuate bebelușului din Comănești au fost negative, iar acum se așteaptă rezultatele celorlalte teste, după ce probele pentru coronavirus au fost trimise la Iași.

Comunicatul oficial DSP: “Pe raza judeţului Bacău urmare acţiunilor specifice desfăşurate de Direcţia de Sănătate Publică Bacău în contextul epidemiologic creat de infecţia cu COVID 19, a fost identificată următoarea situaţie : copil în monitorizare zilnică întors din Italia, RegiuneaVeneto, din zona cu transmitere comunitară extinsă, cu patologie respiratorie preexistenta, este preluat şi transportat într-o secţie de Boli Infecţioase pentru investigare, urmarea reapariției simptomatologiei respiratorii acute, ca o măsura de precauție.

Testele recoltate vor fi trimise la Spitalul de Boli Infecțioase Iași în vederea stabilirii diagnosticului.” (foto: imagine ilustrativă)