Aula primitoare a Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” din Onești a fost, și anul acesta, gazdă bună pentru un public numeros venit să ia parte la sărbătoarea performanței, talentului și muncii prin care s-au evidențiat olimpicii Colegiului Național „Dimitrie Cantemir”  în anul școlar 2018-2019. Totodată, în cadrul evenimentului denumit „Gala premiilor Cantemir” au fost premiați elevi ai școlilor gimnaziale din Onești și din împrejurimi care au răspuns afirmativ provocărilor lansate de „Concursurile Cantemir”.

Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” are la bază o rețetă de succes care îmbină perfect câteva ingrediente premium: dragostea și susținerea necondiționată a părinților, talentul și pasiunea elevilor, profesionalismul și dăruirea cadrelor didactice. Nu e de mirare, așadar, că an de an „Cantemirul” se mândrește cu un număr remarcabil de elevi care ne reprezintă cu succes la etapa națională a competițiilor școlare, confirmând că „A ști e libertate și putere!”.

Astfel, pe podiumul învingătorilor au urcat cei 24 de elevi cantemireni premiați și participanți la faza națională a olimpiadelor școlare împreună cu profesorii îndrumători, precum și un număr impresionant de gimnaziști care s-au remarcat în cadrul celor șapte concursuri organizate de Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” special dedicate lor. Bucuria ne-a fost împărtășită de oaspeți dragi, directori și profesori ai unităților de învățământ partenere, dar și foarte mulți părinți, bunici și prieteni care ne-au fost și ne sunt mereu alături.

Cuvintele sunt de prisos pentru a ne exprima bucuria și mândria de a culege an de an roadele frumoase ale muncii unui trio de excepție: părinți-elevi-școală.

 

1 Chircu Cristiana de la clasa a XII-a A a obţinut Premiul I CU NOTA 10 la faza naţională a Olimpiadei de Religie ortodoxă  sub îndrumarea dlui prof. preot Cautiș Petrică.
2 Dănilă Alexia-Andreea de la clasa a VIII-a a obţinut Mențiune  la faza naţională a Olimpiadei de Limba și literatura română sub îndrumarea dnei prof. Mitroiu Elena-Adina.
3 Dascălu Ștefan-Nicolae de la clasa a IX-a D a obţinut Mențiune MEN și  Medalie de aur la faza naţională a Olimpiadei de TIC sub îndrumarea dnei prof. Daniela Geanina Piștea.
4 Petrea Bogdan-Vasile de la clasa a IX-a D a obţinut Mențiune MEN si Medalie de aur la faza naţională a Olimpiadei de TIC sub îndrumarea dnei prof. Piștea Daniela-Geanina.
5 Gătej Nicolae de la clasa  a XI-a C a obţinut Mențiune MEN, Medalie de argint la faza naţională a Olimpiadei de Fizică sub îndrumarea dlui prof. Sandu Neculai.
 

6

Ștefănescu Ștefan de la clasa  a X- a C a obţinut Mențiune MEN și Medalie de argint  la faza naţională a Olimpiadei de Fizică sub îndrumarea dlui prof. dr. Dobrotă Costin-Ionuț. Elevul Ștefănescu a fost inclus în lotul lărgit al naționalei de fizică.
7 Nicolcea Horia-Paul de la clasa  a XI-a C a obţinut Medalie de argint la faza naţională a Olimpiadei de Matematică sub îndrumarea dlui prof. Codreanu Ovidiu-Bogdan.
8 Filip Maria-Bianca de la clasa  a X –a E a obţinut Medalie de bronz la faza naţională a Olimpiadei de TIC sub îndrumarea dnei prof. Piștea Daniela-Geanina.
9. Mitrofan Theodor-Cristian de la clasa a VIII-a a obţinut Diplomă de Onoare la faza naţională a Olimpiadei de Fizică sub îndrumarea dnei prof. Lenuţa Basoc.
10. Bărcăceanu Federica-Raluca de la clasa a X-a F a obținut mențiune specială la faza naţională a Olimpiadei de Limba italiană.
11 Imbrea Giulia-Ștefania de la clasa a X-a F a obținut mențiune specială la faza naţională a Olimpiadei de Limba italiană.
12 Berescu Silvia-Maria de la clasa a VIII-a a obținut mențiune specială la faza naţională a Olimpiadei de Limba franceză sub îndrumarea dnei prof. Agachi Lăcrămioara-Elena.
13 Butucaru Andreea-Petronela de la clasa  a XII-a C a participat la faza naţională a Olimpiadei de TIC sub îndrumarea dnei prof. Piștea Daniela-Geanina.
14 Cercel Cosmin de la clasa  a X–a E a participat  la faza naţională a Olimpiadei de Limba latină sub îndrumarea dnei prof. Maria Cercel.
15 Chircu Cristiana de la clasa a XII-a A a participat  la faza naţională a Olimpiadei de Filosofie sub îndrumarea dnei prof. Sticlaru Dana-Cerasela.
16 Drăgan Daria-Maria de la clasa a X–a C a participat  la faza naţională a Olimpiadei de Limba engleză sub îndrumarea dnei prof. Frățilă Alina.
17 Drăgan David Andrei de la clasa a VII-a a participat la faza naţională a Olimpiadei de fizică sub îndrumarea dnei prof. Basoc Lenuţa.
18 Enache Ana-Maria de la clasa a XI-a A a participat la faza naţională a Olimpiadei de Istorie sub îndrumarea dlui prof. dr. Romandaș Bogdan-Florin.
19 Iliescu Andrei-Tudor de la clasa a IX-a C a participat  la faza naţională a Olimpiadei de Fizică sub îndrumarea dlui prof. dr. Dobrotă Costin-Ionuț.
20 Luchian Eliza-Raluca de la clasa  a VIII-a a participat  la faza naţională a Olimpiadei de Limba engleză sub îndrumarea dnei prof. Drug Adina–Crina.
21 Macău Anastasia de la clasa a IX-a F a participat  la faza naţională a Olimpiadei de șah sub îndrumarea dlui prof. Sava-Oancea Adrian Ilie.
22 Moraru Jaqueline-Aimée de la clasa a VII-a a participat la faza naţională a Olimpiadei de Limba si literatura romȃnă sub îndrumarea dnei prof. Mitroiu Elena-Adina.
23 Secară Maria de la clasa a VIII-a a participat la faza naţională a Olimpiadei de Limba si literatura romȃnă sub îndrumarea dnei prof. Mitroiu Elena-Adina.
24 Smarandi Ștefan de de la clasa a VIII-a a participat la faza naţională a Olimpiadei de Fizică sub îndrumarea dnei prof. Basoc Lenuţa.
25 Susanu Octavian de la clasa a IX-a C a participat la faza naţională a Olimpiadei de Chimie sub îndrumarea dnei prof. Ghiuș Aura.
26 Ștefănescu Ștefan de la clasa a X-a C a participat la faza naţională a Olimpiadei de Informatică sub îndrumarea dnei prof. Panfil Otilia-Simona.