Fostul ministru al Transporturilor, băcăuanul Lucian Șova, a anunțat astăzi că s-a semnat contractul pentru proiectarea Autostrăzii A13 Bacău – Onești – Brașov. “Aceasta este vestea bună! Vestea rea este că s-a semnat cu o întârziere de peste șase luni față de când ar fi putut fi semnat (n.r. – contractul)”, a menționat Lucian Șova.

Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR), a semnat cu Asocierea ”SEARCH CORPORATION SRL&PRIMACONS GROUP SRL” contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție pentru Autostrada Bacău – Brașov.

“De astăzi, destinele Autostrăzii Bacău – Brașov au intrat pe mâinile unei companii private cu o bogată experiență în domeniu.

Eforturile făcute DOAR de parlamentarii PSD Bacău, ca să ajungem astăzi aici, înregistrează un succes notabil.

NU E SUFICIENT: Lentoarea cu care Ministrul Transporturilor a “procesat“ acest obiectiv ne face să conștientizăm că în continuare, chiar din opoziție, PSD Bacău este singura organizație care chiar vrea să construiască această autostradă și va pune presiune în guvern și pe viitor. Nu vă vom trăda așteptările!

Ne urmăm visul! Bacău, centru regional al transporturilor în Moldova.

Eu Lucian Șova, deputat PSD, susținut de colegii mei, vreau să construim Autostrada 13 peste Carpați”, a mai apreciat Șova, într-o postare pe Facebook.

Pe de altă parte, europarlamentarul Dragoș Benea a menționat că “proiectarea autostrăzii A13 Bacău – Brașov va dura 2 ani. Dacă nu vor fi impedimente, peste 2 ani contractul de execuție a lucrărilor poate fi scos la licitație.

Proiectul construirii Autostrăzii A13 Bacău – Onești – Brașov a fost lansat în perioada în care deputatul băcăuan Lucian Șova era ministrul Transporturilor. (foto: imagine ilustrativă)