Andrei Badea, de la Colegiul Național “Dimitrie Cantemir”, este singurul candidat din Onești care a reușit să obțină nota maximă la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2019.

Andrei Badea este fiul lui Emil și al Roxanei Badea, ambii lucrând în învățământ. Emil Badea, tatăl celui mai bun candidat din Onești la Bac 2019 este profesor de matematică la Colegiul Tehnic “Petru Poni”, în vreme ce mama lui Andrei lucrează ca inginer de sistem la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”.

Andrei Badea a cochetat o vreme cu sportul de performanță, activând în cadrul secției de badminton de la CSȘ Onești.

Mai are un frate mai mic, Bogdan, care învață tot la “Cantemir”.

Profesoara Lăcrămioara Mutoiu, care i-a fost dirigintă lui Andrei Badea în cei patru ani în care acesta a urmat cursurile Colegiului Național “Dimitrie Cantemir” din Onești, specializarea matematică-informatică, l-a descris astfel pe singurul elev de 10 al Oneștiului la Bac 2019: “A fost un elev și un coleg deosebit, un om de bază al profesorului și al meu, al dirigintelui. Un extraordinar camarad pentru toți colegii. Dincolo de rezultatele bune la învățătură, Andrei s-a implicat și în foarte multe activități extrașcolare. Chiar anul acesta s-a implicat, de pildă, în organizarea spectacolului de Miss și Mister Cantemir, cu toate că erau el și colegii lui obligați să facă asta. Știu că a mai fost campion național la badminton. Liceul l-a absolvit cu media 9.50, într-o clasă foarte bună. Ceea ce mă bucură foarte tare este faptul că Andrei dorește să rămână în țară, știu că intenționează să își continue studiile în cadrul Facultății de Automatizări și Calculatoare.” (foto: facebook.com/andrei.badea)