În data de 4 septembrie, polițiștii au intervenit la 46 de evenimente, au aplicat peste 160 de sancţiuni contravenţionale, au constatat 28 de infracțiuni, iar pentru neregulile constatate în trafic au reținut 16 permise de conducere.

La data de 04 septembrie a.c., poliţiştii băcăuani au acționat, la nivel întregului judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 3 acțiuni punctuale și s-a intervenit la 46 de evenimente, dintre care 44 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost constatate 28 de infracţiuni, iar 5 persoane au fost prinse în flagrant delict.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 61.540 de lei.

Au fost reținute 16 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Activităţile de asigurare a ordinii şi liniştii publice şi pentru siguranţa traficului rutier vor continua şi în perioada următoare.

Exemple:

La data de 04 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au depistat în trafic pe DN 11, un bărbat de 35 de ani, din comuna Bârsăneşti, la volanul unui autoturism, în stare de ebrietate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Oneşti pentru recoltare de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat.

În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.

 

La data de 04 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Letea au depistat, un bărbat de 39 de ani, din comuna Balcani, la volanul unui autoturism, având o concentraţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Alcoolul şi volanul sunt incompatibile! De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Sursa: IPJ Bacău