La data de 14 iunie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Plopana au fost sesizaţi de un bărbat de 59 de ani, din localitate despre faptul că i-ar fi dispărut o cabalină lăsată la păscut nesupravegheată, în ziua precedentă.

La data de 15 iunie a.c., o femeie de 66 de ani a anunţat poliţiştii despre faptul că, în seara zilei de 13 iunie a.c., a depistat o cabalină la păscut, lângă cele două pe care aceasta le deţine. Întrucât şi-a dat seama că animalul s-a rătăcit, l-a dus acasă, l-a îngrijit şi a solicitat sprijinul poliţiştilor pentru identificarea proprietarului.

Din verificări, poliţiştii au stabilit că, animalul aparţine bărbatului de 59 de ani care a sesizat dispariţia cabalinei. Aceasta a fost restituită proprietarului care a fost totodată instruit de poliţişti cu privire la modul de prevenire a furturilor de animale.

Conducerea I.P.J.Bacău a transmis felicitări scrise femeii pentru gestul său și apreciază spiritul civic de care a dat dovadă, reprezentând un exemplu de urmat pentru ceilalţi. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)