UPDATE – 09.43: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că a fost ridicată restricţia de tonaj instituită începând cu ora 07:00 pe DN 11, între Bacău (judeţul Bacău) şi Breţcu (judeţul Covasna), pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. În prezent, circulaţia este permisă tuturor autovehiculelor.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Harghita, circulaţia rutieră este oprită pe DN 13B Praid – Gheorgheni, între localităţile Praid – vârful Bucin (cota 1350 m) – Borzont, pe tronsonul kilometric 3 – 33, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Varianta ocolitoare este pe ruta: Praid – DN 13A Odorheiu Secuiesc – Miercurea Ciuc – DN 12 – Gheorgheni. Traficul va fi reluat astăzi, începând cu orele 09:00.

Este impusă totodată o restricţie de tonaj pe DN 11, între Bacău (judeţul Bacău) şi Breţcu (judeţul Covasna), pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Alte drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă ca urmare a vremii nu mai sunt în prezent, însă ninge în foarte multe zone, motiv pentru care recomandăm mare atenţie la volan, viteză redusă, păstrarea distanţei de siguranţă între vehicule, neefectuarea de manevre riscante şi evident, echiparea autovehiculelor cu anvelopele de iarnă, iar în situaţia în care deplasarea va fi la munte, unde sunt în vigoare coduri galbene de ninsori şi vânt, este necesară echiparea autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone cu lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

În ceea ce priveşte condiţiile meteo-rutiere pe cele mai importante artere, informăm că ninge în prezent pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, între kilometrii 40 – 11, pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, pe tronsonul kilometric 238-309, iar între kilometrii 254 şi 292, ninsoarea este abundentă, cu depuneri, iar vântul o viscoleşte, se acționează însă cu utilaje de deszăpezire, momentan nu sunt probleme, iar traficul este foarte redus. Ninge uşor pe Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti şi de asemenea pe DN 1, în staţiunile de pe Valea Prahovei, însă fără probleme semnificative de depunere a zăpezii, precipitaţiile sunt în cantităţi reduse.