Opt examinatori din Bacău, alături de alți șapte din Vaslui și unul din București au fost delegați pentru câteva zile la Suceava, unde i-au sprijinit pe colegii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava la examinarea unui număr cât mai mare de candidați.

Prefectura Suceava a transmis că în contextul eforturilor depuse în vederea desfășurării unei activități la parametri cât mai apropiați de cei normali, săptămâna trecută examinatorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava au beneficiat de sprijinul unor colegi din țară, reușindu-se astfel examinarea a 689 de candidați la proba de traseu, față de o medie de circa 200 de candidați pe săptămână, notează monitorulsv.ro.

Sprijinul a venit de la 8 examinatori de la Bacău (pe 14 și 15 aprilie), 7 de la Vaslui (16-17 aprilie) și unul de la București (perioada 11-15 aprilie), în condițiile în care, la momentul actual, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava are cinci examinatori, cu tot cu șeful de serviciu, care îndeplinește și alte atribuții, după cum mai menționează sursa citată.

Soluția posibilă pentru rezolvarea deficitului de personal de la SPCRPCIV Suceava în actualul context (cu examinatorii trimiși în judecată de DNA, dar care încă ocupă posturile, în sensul că acestea nu pot fi scoase la concurs și ocupate definitiv), este doar cea de detașare a unor polițiști sau jandarmi pe posturile de examinatori.

În noiembrie 2020, DNA reținea 14 persoane în dosarul permiselor obținute fraudulos la Suceava, printre care și șeful serviciului, dar și un polițist de la DGA. Procurorii anticorupție au descoperit atunci peste 1 milion de euro ascunși în găleți, ligheane și chiar în pereți, în timpul perchezițiilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, RAR, dar și la domiciliile angajaților (DETALII AICI). (foto: evz)