După manifestarea solemnă de sâmbătă dimineață, oneștenii și-au dat din nou întâlnire pentru a sărbători Ziua Națională a României, ieri după-amiază, de această dată în Piața Catedralei. Prin bunăvoința a 18 agenți economici din oraș, le-au fost oferite oamenilor peste 2.000 de porții de fasole cu cârnați, în vreme de autoritățile locale au pus la bătaie zeci de litri de vin fiert și ceai fierbinte.

Tot Primăria Onești a fost responsabilă și de programul artistic, care a debutat cu un moment special oferit de un grup sosit tocmai din comuna ucraineană Mahala, unde trăiește o inimoasă comunitate de români, a continuat cu recitalul basarabeanului Ion Paladi și s-a încheiat cu show-ul de excepție al Antoniei.

Totuși, vedeta serii a fost fasolea cu cârnați, destui oneșteni formând cozi uriașe în drepturile corturilor agenților economici înainte chiar de sosirea mâncării.

Peste 2.000 de porții de fasole cu cârnați s-au epuizat în mai puțin de o oră, fiind împărțite parcă fără îmbulzeala din anii trecuți. Unii mai “descurcăreți” au profitat și și-au făcut aprovizionarea pentru 2-3 zile, plecând acasă cu 6-7 porții de fasole. În principiu însă, cam toți cei care au avut poftă de o fasole cu cârnați, și-au satisfăcut pofta.

Cele peste 2.000 de porții de fasole cu cârnați, chiftelele și logistica (mese, corturi) au fost asigurate de 18 societăți comerciale din Onești: restaurantul La Michele, restaurantul La Strada, Eugenio Catering, măcelăria La 2 Frați, restaurantul Bulevard, Kastel Catering, Aristocrat Pub, Trottoir Grill, Hotel Trotuș, Taverna Trotușului, Grup Șerban, pensiunea Alexandra, restaurantul Pacific, restaurantul Zahana, Salon Belona, Hotel Parc, Potpuriu SRL, restaurantul KM&GI (fostul Migdal).