Sportiva Mihaela Cambei, de la CSM Onești, a cucerit trei medalii de aur și a stabilit două recorduri europene la categoria 49 kg, sâmbătă, la Campionatele Europene de haltere de la Erevan (Armenia).

Cambei a stabilit recorduri europene la stilul smuls (92 kg) și la total (198 kg), iar la stilul aruncat a terminat cu 106 kg.

„Cel mai frumos cadou de iepuraș! Felicitări Mihaela!!!”, a spus directorul CSM Oneşti, Ingrid Istrate.

Ministrul Sportului, Eduard Nowak, a felicitat-o și el pe Mihaela Cambei: „Spectaculos rezultat al Mihaelei Cambei, care este campioană europeană absolută și reușește două recorduri europene: la smuls și la aruncat! Un rezultat extraordinar la categoria 49 de kg, care dovedește că puterea voinței, ambiția și munca cântăresc întotdeauna cel mai mult. Bravo, Mihaela! Suntem mândri de tine!”.

Mesajul transmis de Cristina Maftei, prezentă la rândul ei la Erevan, după succesul remarcabil al Mihaelei Cambei: „Campioană europeană de seniori!!! Cambei Mihaela și-a confirmat supremația europeană la haltere, a câştigat 3 medalii de aur cu un rezultat impecabil: smuls 92 kg, aruncat 106 kg și total 198 kg, plus că a reușit sa doboare două recorduri europene de seniori. Este un succes pe care, cu siguranță, Mihaela are capacitatea să-l depășească cu fiecare an!!! Suntem ffff mândri de tine”.

Originară din comuna Dofteana, Valentina Mihaela Cambei este pregătită la CSM Onești de cuplul de antrenori tată – fiică Gheorghe Maftei – Cristina Maftei.

Campionatele Europene de haltere se desfăşoară în Erevan în perioada 15-23 aprilie. (foto: Facebook)