Îndrăgostit iremediabil de judo, oneșteanului Nicu Vulpoiu nici prin cap nu-i trece să abandoneze definitiv cariera sportivă chiar dacă a ajuns la 59 de ani, fiind un exemplu de voință și pasiune inclusiv pentru nepoții săi.

Pe 12 și 13 noiembrie a avut loc la Complexul Olimpic Izvorani prima ediție a Campionatului Național de Judo pentru Veterani în organizarea Federației Române de Judo, la care au participat peste 150 de sportivi din toată țara. Nicu Vulpoiu a spus și el, desigur, prezent.

Sportiv cu acte în regulă la CSM Onești, Vulpoiu a făcut un concurs perfect și și-a trecut astfel în palmares un nou nou titlu național, după ce, la categoria M6 (judoka cu vârsta între 56 și 60 de ani), +100 kg, niciunul dintre adversarii întâlniți nu i-a putut sta în cale.

Posesor al centurii negre cu trei dani, oneșteanul Nicu Vulpoiu a continuat să practice judo-ul și după ce a depășit vârsta senioratului, la care se obțin marile peformanțe în această disciplină sportivă. Din 2004, când concurează în mod constant în întrecerile dedicate veteranilor, Vulpoiu a obținut mai multe rezultate remarcabile, cum ar fi:  multiplu campion național, vicecampion european la CE de la Sankt Petersburg (Rusia) în 2004, bronz european la CE de la Stuttgart (Germania) în 2007, locul 5 la CM de la Miami (SUA), locul 5 la CE de la Paris 2013 (Franța), etc.

Campionatul Național de Judo pentru Veterani se adresează foștilor judoka care au depășit vârsta de 30 de ani (M1) și care continuă să practice acest sport îndrăgit aflat printre disciplinele olimpice începând din 1964.