Un autoturism marca BMW, cu numere de înmatriculare provizorii, a ajuns în șanț aseară, în jurul orei 20.00, pe drumul ce leagă localitățile Onești și Târgu Trotuș  – una dintre variantele de ocolire a podului peste râul Trotuș.

În BMW se aflau doi tineri, șoferul și un pasager în dreapta. Aceștia au scăpat teferi, doar pasagerului fiindu-i acordate îngrijiri de către medicii de pe ambulanță sosiți la fața locului.

Accidentul s-a produs chiar în dreptul podețului unde există indicatoare care semnalizează faptul că drumul se îngustează.

“Cel mai probabil, pentru că el avea prioritate, iar din sens opus nici nu venea o altă mașină, accidentul s-a produs din cauza vitezei și a faptului că șoferul nu cunoștea drumul, nu știa că pe o porțiune scurtă acesta se îngustează. S-a întâmplat chiar în acel loc, unde sunt conductele acelea ale Chimcomplex, ne-a spus un participant la trafic, care trecea întâmplător prin zonă.

Mai multe accidente au avut loc pe drumul care leagă Oneștiul de localitatea Târgu Trotuș, de când acest drum a devenit o variantă pentru șoferii care doresc să evite traficul aglomerat de la podul peste râul Trotuș, aflat în reabilitare.

Pentru a-i mai potoli cumva pe șoferii tentați apese mai mult pedala de accelerație, primarul comunei Târgu Trotuș, Adrian Forcoș, a montat pe drumul care traversează localitatea Tuta mai multe așa-zis “cocoașe”, care-i obligă pe șoferi să încetinească. Totodată, au fost instalate și o serie de indicatoare rutiere, se pare încă că fără niciun efect.