Între a marca o căruță de goluri și a le oferi ocazia jucătorilor care de regulă nu prind prima echipă să se afirme, antrenorul Viitorului Curița, Adrian Gheorghiu, a ales a doua variantă, astfel explicându-se scorul neașteptat de strâns înregistrat la final partidei cu cenușăreasa campionatului – Flamura Roșie Sascut – de pe teren propriu, din cadrul etapei a 10-a a Ligii a 4-a Bacău, Seria “Valea Trotușului”.

Viitorul Curița nu a contat împotriva echipei din Sascut pe serviciile mai multor titulari – au absentat Furtună, Doboș, Neagu, Petrache, Grigore – dar puștii aruncați în luptă de Adi Gheorghiu, cel mai mic dintre ei având 17 ani, s-au achitat de sarcini după ce au depășit tracul debutului.

Chiar dacă nu s-au impus decât cu 6-0 în fața formației ce încasase nu mai puțin de 51 de goluri în precedentele nouă etape, jucătorii tineri folosiți sâmbătă l-au mulțumit pe Adi Gheorghiu.

“Mi-a plăcut cum s-au mișcat absolut toți băieții. Trebuie să le dăm încredere și lor, pentru că ei înseamnă viitorul acestei echipe. Dacă o să mai am ocazia să îi folosesc, mă refer la meciuri cu adversari mai accesibili, o voi face negreșit. Asta se va întâmpla în principal la meciurile de pe teren propriu, ca să le asigur o protecție în plus, nu vreau să-i expun inutil în fața unui public ostil.

N-avea rost să jucăm acest meci cu echipa standard, pentru că războaiele de-acum încep și sigur golaverajul nu va avea nici un rol în stabilirea echipei care va merge la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, ne-a declarat Adi Gheorghiu.

O situație neplăcută cu care s-au confruntat o parte dintre spectatorii care au fost sâmbătă prezenți la stadionul CSM a fost să descopere că poarta de acces dinspre albia râului Cașin era încuiată cu lacătul de către administratorii bazei sportive. “Urât. Nu se face așa ceva. Am fost nevoit să sar gardul ca să intru pe stadion”, a comentat pe seama incidentului un suporter.