Incident grav într-o şcoală din Cluj-Napoca. În timpul unei ore online, cineva a reuşit să se logheze pe platforma elevilor de clasa a şaptea şi a umplut ecranele cu scene de filme pentru adulţi. Imaginile erau presărate şi cu înjurături la adresa profesoarei, scrie observatornews.ro.

În timpul orei de latină, pe ecranele elevilor de clasa a şaptea de la Liceul de Arte Plastice din Cluj-Napoca au apărut filme pentru adulţi. Pe fundal, râsete şi înjurături. Profesoara nu a reușit să oprească platforma, aşa că i-a rugat pe elevi să iasă singuri.

Pentru conducerea şcolii astfel de incidente nu sunt noi. De două-trei luni, pe platformă intră persoane din afara școlii şi deranjează orele. Niciodată însă nu s-a ajuns atât de departe.

Claudia Rusu, director adjunct: „Noi am luat toate măsurile posibile, tot ce-am putut am făcut. Au user, au parolă, nu se poate alfel intra. Am sesizat şi platforma. Am schimbat toate conturile, toate parolele elevilor, tot, tot, tot. Situaţia se repetă”

Conducerea şcolii, dar şi părinţii elevilor au depus plângeri la poliţie, iar în urma lor a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic.

Claudia Rusu, director adjunct: Am tras concluzia că cineva, un elev, elevă de la noi din şcoală, din clasa respectivă, trimite aceste date de contact. De ce suntem aproape siguri că este cineva din clasa respectivă, pentru că ştia ce copil lipseşte. Persoana respectivă, din exterior, intra pe numele copilului care lipsea”

Până când vor fi prinşi vinovaţii, elevii sunt obligaţi să păstreze camerele video pornite pe tot parcursul orelor online, pentru ca profesorul să vadă că cei din faţa monitoarelor sunt chiar copiii clasei respective. (foto: captură video)