Licitația în urma căreia Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vânduse un pachet de bunuri mobile și imobile aparținând societăților UTON Onești și TRANSMOD UTON, în schimbul sumei de 9,3 milioane de lei, a fost anulată, astfel că procedura va fi reluată.

Nu ne este foarte clar ce anume a determinat anularea rezultatului licitației din data de 5 octombrie, cert este doar faptul că ANAF a anunțat deja data următoarei licitații, și anume 31 octombrie 2018, ora 13.00.

Potrivit surselor UNU pe Trotuș, prima licitație ar fi fost câștigată de o firmă bucureșteană ai cărei acționari ar avea o strânsă legătură cu omul de afaceri oneștean Gelu Chealfă.

Prețul de pornire al licitației din data de 31 octombrie este 9.267.364 de lei, sumă la care se adaugă TVA-ul.

Vizavi de cumpărarea UTON Onești și-au mai manifestat interesul firma Comes Săvinești, care are exact același obiect de activitate, și omul de afaceri oneștean Marcel Colpoș, care execută prin firmele sale lucrări de mentenanță/revizie în mai multe combinate și rafinării din țară și din străinătate.

Licitația vizează mai multe construcții și terenuri precum și o serie de bunuri mobile, proprietatea UTON Onești, constând în mobilier industrial, mașini unelte, stocuri de materiale și mobilier industrial, stocuri de scule, stocuri de materii prime, etc (vezi facsimil 3).

UTON Onești a fost controlată omul de afaceri bucureștean Marian Iancu, aflat acum în închisoare. Societatea a intrat în insolvență în mai 2013, la cererea creditorului Urbis Armături Sanitare, dar în dosar au mai depus cereri de intervenție mulți alți creditori, cum ar fi Biodinamic și Febermayr România, BKP Trust Invest, Municipiul Onești, fosta Direcţie Generală a Finanțelor Publice Bacău și Sideralcom.