Doi tineri din Onești, de 19, respectiv 23 de ani, au fost amendați cu câte 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea ordonanțelor militare. S-a întâmplat duminică, 5 aprilie, în jurul orei 18.00, când cei doi, care tocmai ce ieșiseră cu mașina de la o vulcanizare auto de la ieșirea din Onești spre Adjud, au fost opriți în trafic de un echipaj de poliție.

Nu mai e de glumit cu Declarația pe Proprie Răspundere! Dacă nu o ai la tine când ieși din casă sau dacă nu o completezi corect, riști o amendă de minim 2.000 de lei.

Doi tineri din Onești s-au convins pe propria piele că lucrurile stau întocmai. Chiar dacă la prima vedere erau “echipați regulamentar” – “amândoi aveam măști, mănuși și declarații” – spune I.L. (19 ani), tinerii au fost amendați cu câte 5.000 de lei.

Motivul? Niciun nu avea trecută în declarații și vizita la vulcanizare. Într-una din declarații, în câmpul “Locul/locurile deplasării” au fost însemnate următoarele destinații: PECO, SAT CATOLIC, BACĂU, B-DUL OITUZ (vezi facsimil).

I.L.: “Poate că nu era o urgență să mergem la vulcanizare să facem o pană, dar putea să se țină cont că suntem la prima abatere, mi se pare prea mult 5.000 de lei. Până la urmă, suntem oameni. Nu-mi dai 5.000 de lei amendă în perioada asta! Din toate mașinile, doar pe noi ne-a oprit. O să facem contestație, poate ne mai scade amenda, ne conformasem câte de cât, aveam declarație, mască…Da, o să avem mai multă grijă de acum!”.

Amicul de suferință al lui I.L., care se afla la volan, a fost amendat cu aceeași sumă pentru că a modificat data din declarație – “din 4 făcuse 5 (n.r. – aprilie).”

CITEȘTE ȘI: TÂNĂRĂ DIN ONEȘTI, AMENDATĂ PENTRU  O DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE COMPLETATĂ SUMAR

CITEȘTE ȘI: CUM COMPLETEZI DECLARAȚIA CA SĂ FII SIGUR CĂ NU IEI AMENDĂ?