CAROM Onești are, începând de ieri (n.r. – luni, 1 aprilie), un nou proprietar.  Din sursele UNU PE TROTUȘ, în urma licitației de vânzare care a avut loc la sediul lichidatorului judiciar al debitorului SC Energy Bio Chemicals SA – principalul acționar al combinatului oneștean, CAROM Onești a devenit proprietatea companiei ATAI Group, din Republica Moldova.

Nu se cunoaște suma tranzacției, ci doar prețul de la care a pornit licitația – și anume 4,56 milioane de euro fără TVA.

ATAI Group, noul proprietar al CAROM Onești, este una dintre cele mai importante companii de pe piața moldovenească, principalul obiect de activitate fiind importul și exportul de produse chimice.

ATAI Group este deținută de omul de afaceri moldovean Alexandru Grosu și a fost înființată pe 26 aprilie 1994.

Din 2005, ATAI Group a deschis un birou de lucru în România, la București.

Trei ani mai târziu, potrivit informațiilor de pe pagina oficială de internet a companiei ATAI Group, s-a mai înființat o companie adiacentă, în Tașkent, Uzbekistan, numită ATAI ORIENT.

Deocamdată, nu se cunoaște care sunt intențiile noilor proprietari în privința combinatului de la Onești. Sigur este faptul că, în urma tăierilor masive, este puțin probabil să se mai fac producție în cadrul combinatului CAROM , fără investiții masive.

Pe site-ul oficial al noilor proprietari ai CAROM Onești – ATAI Group – se face referire și la o colaborare de succes pe care compania din Republica Moldova a avut-o cu “uzina chimică românească CHIMCOMPLEX SA BORZEȘTI” în mai multe direcții, cum ar fi vânzarea produselor finale și furnizarea de materii prime.