O asistentă de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Bacău – substația Onești, a trecut prin momente de groază în seara celei de-a doua zile de Crăciun. Femeia, care era în timpul serviciului, intervenind la o solicitare venită prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU) “112”, a fost lovită de un pacient aflat sub stare de ebrietate.

Echipajul de pe ambulanță fusese solicitat să intervină, miercuri, 26 decembrie, pentru a acorda ajutor unei persoane rănite într-un conflict între mai multe persoane.

Persoana rănită, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din localitatea Coțofănești, i-a aplicat un pumn în față asistentei care venise să-i acorde primul ajutor, fără niciun motiv, explicația gestului extrem fiind una singură: agresorul se afla sub influența băuturilor alcoolice.

“A lovit-o cu toată forța, pometele i s-a învinețit pe loc”, a spus un coleg al asistentei.

Polițiștii din Onești au deschis un dosar penal pentru lovire. Se pare că agresorul ar mai fi avut ieșiri de acest fel la adresa personalului medical din Onești, al cărui ajutor l-a mai solicitat (el sau rudele sale) și în alte rânduri, tot după escapade bahice ale bărbatului.