Organizaţia USR Oneşti a anunţat numele candidatului pentru Primăria Oneşti la alegerile locale care vor avea loc în toamna acestui an, cel mai probabil pe data de 27 septembrie. Acesta este Florentin Iftime, nume care nu reprezintă o noutate, fiind vehiculat şi înainte de izbucnirea pandemiei.

„Florentin IFTIME este candidatul USR pentru funcția de primar al Municipiului Onești, Bacău.

Protocolul alianței USR PLUS pentru județul Bacău, încheiat în data de 04 iulie 2020, prevede candidați comuni doar la Consiliul Județean Bacău și la Municipiul Bacău.

La Onești, precum și în majoritatea localităților județului Bacău, cele doua partide au decis să aibă candidaturi separate pentru a-și testa forța politică. Acest acord mai poate fi renegociat încă la nivelul fiecărei localități în parte.

„Așa cum am declarat și în luna februarie, înainte de declanșarea pandemiei de coronavirus, ce a dus la amânarea alegerilor locale, mă simt onorat și primesc cu responsibilate încrederea acordată de către colegii din USR.

Pe de altă parte, vizavi de anumite chestiuni vehiculate în spațiul public, doresc să aduc clarificările necesare susținătorilor și simpatizanților noștri privind abordarea pe care o va avea la viitoarele alegeri locale organizația USR Onești.
Desi avem multe puncte comune față de colegii din PLUS Onești exista și câteva divergente de opinie, drept pentru care cele doua organizatii au hotărât sa candideze separat.

Din postura de candidat al USR la Primăria Onești pot să vă asigur că, alaturi de toata echipa de consilieri USR, îmi doresc să opresc #declinul de 30 de ani al orașului nostru și invit alături de mine, la masa tratativelor, toți reprezentanții formațiunilor politice de dreapta din oraș pentru a da un #RESTART Oneștiului.”

Avem un potențial extrem de mare pentru o viață mai bună, potențial care ne este refuzat mandat de mandat și pe care nu ne permitem să îl ratăm încă 4 ani”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a USR Oneşti.