Tatăl din Bacău care și-a aruncat în barajul Berești băiatul de 4 ani și fetița de 5 luni ar fi decurs la gestul șocant în urma unei altercații cu soția. În timp ce se certa cu aceasta, el ar fi amenințat-o că va sări în apa adâncă împreună cu cei doi copii, notează fanatik.ro.

Imediat după amenințarea partenerului ei, mama minorilor a alertat poliția. Se întâmpla duminică, în jurul orei 13.10. Oamenii legii au ajuns la fața locului în 16 minute și i-au găsit deja înecați pe micuți.

În zadar li s-au efectuat copiilor manevre de resuscitare, căci au murit. De altfel, nici până la această oră tatăl nu a fost găsit. Se ia în calcul ipoteza sinuciderii.

Mama celor doi copii a declarat că bărbatul avea probleme și a fost internat la psihiatrie. ”Ne-am certat de ieri, că am apelat la cineva din greșeală și mi-a zis că am ceva cu persoana aia. Mi-a zis să îmi fac bagajul să plec.

Am încercat să îmi adun toate de pe acolo. Azi când a venit acasă m-a întrebat ce face fata, am zis că doarme și m-a luat direct la bătaie.

Ne-am certat, m-a bătut, am fugit afară. Mi-a luat fata din casă, fata dormea, mi-a arătat-o, mi-a zis că e ultima oară când o văd, a chemat băiatul după el, l-a băgat în mașină și a plecat. 

Știam că e un om nebun, știam că are prostii, dar nu m-am așteptat la asta. Ne-am mai certat, ne-am mai lovit, dar nu într-atât încât să îmi dau seama că îmi omoară copiii. 

Mi-a zis de fiecare dată că dacă îl mai supăr sau altceva că o să mă bage în mașină cu tot cu copii și ne aruncă. 

Acum o lună jumate am mai avut probleme și am chemat poliția și l-a luat și a fost internat la psihiatrie”, a declarat femeia.

Renumitul psiholog criminalist Tudorel Butoi spune că unii părinții aleg să-și omoare copiii din cauza unui dezechilibru în comportament.

”Dacă structura lor psiho-temperamentală labil impulsivă, se dezechilibrează și se face fractură între judecată, gândire și acompaniamentul afectiv, chiar nu avem ce să facem.

Ele sunt cazuri individuale, se consumă individual, gestul suicidar este liber consimțit, este un gest individual și pretenția de a face ceva, de a chema societatea să preîntâmpine gestul suicidar este deja o absurditate.

Ieri am avut consultanță cu un tată care este îngrozit și aleargă cu copilașii în mașină, deoarece maică-sa a zis că dacă îi prinde, face ce a făcut și mama de la Timișoara. 

(…) Era cândva o modă cu spânzurarea. Acum este o modă cu precipitarea”, a explicat Tudorel Butoi. (foto: captură video)