În perioada 14 – 16 aprilie 2023, în localitatea Cottbus (Germania), s-a desfășurat Campionatul European de Qwan Ki Do la care au participat peste 200 de sportivi din 16 țări. Din partea clubului CSM Moinești au fost selectați în lotul național al României Gabriel Creangă Voineag și Alex Creangă Voineag însă, din cauza unei accidentări, Alex nu a reușit să participe la această competiție.

Sportivul și instructorul moineștean al CSM Moinești, Gabriel Creangă Voineag, a participat la 5 probe și a obținut 4 medalii de aur, o medalie de argint și titlul de cvadruplu campion european.

Rezultatele obținute la categoria de seniori, sunt decelate astfel:

– tehnica individuală Thao Quyen – locul 1

– tehnica sincron Thao Quyen sincron – locul 1

– Song Luyen – locul 1

– lupta arme Giao Dau Co Vo Dau – locul 1

– lupta Giao Dau Qwan Ki Do – locul 2

Demn de menționat este faptul că performanțele internaționale ale lui Gabriel au început încă de la Campionatul Mondial din 2007, unde a câștigat MEDALIA DE AUR la proba Giao Dau Qwan Ki Do. Următoarea reușită a fost la Campionatul Mondial din 2021, unde a obținut o medalie de aur la proba Thao Quyen Sincron, respectiv o medalie de argint la proba Thao Quyen Individual.

Pe această cale, felicităm campionul moineștean pentru dedicare, perseverență, iubirea față de acest sport cu tradiție, cât și pentru reprezentarea municipiului Moinești la un asemenea nivel. (sursa: comunicat Primăria Moinești)