Un copil de 12 ani, din localitatea Oituz, a suferit mai multe traumatisme și plăgi deschise la nivelul capului după ce a fost lovit de o mașină, pe DN 11-E574, în timp ce se plimba cu bicicleta și a vrut să traverseze strada prin loc nepermis și fără să se asigure.

Accidentul s-a petrecut miercuri, 21 august, în jurul orei 14.00, iar copilul, după ce a fost transportat la spitalul din Onești, în stare de conștiență, de o ambulanță SAJ-Substația Onești, spre seară a fost transferat la Secția Neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, pentru consult amănunțit și ulterior la Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, spre internare.

“Victima se afla în afara oricărui pericol, în momentul predării,”, susțin surse medicale.

“În urma cercetărilor efectuate la fața locului de către polițiștii rutieri oneșteni, s-a stabilit că victima, un minor în vârstă de 12 ani, din Oituz, care se plimba cu bicicleta pe marginea drumului, a virat brusc la stânga în fața autoturismului condus de un bărbat de 25 ani, din județul Vaslui, care circula regulamentar pe direcția Onești – Brașov.

Victima accidentului a fost preluată de echipajele medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal Cătălina Păduraru. (foto: arhivă)