Conducerea Spitalului “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești a remis, în această seară, un comunicat de presă în care explică punctual activitatea unității medicale în toată această perioadă care a trecut după ce a fost instituția a fost desemnată spital suport Covid-19, după izbucnirea pandemiei.

“În ultimul timp au apărut, în mediul online, reproșuri privind activitatea spitalului nostru ca spital suport Covid-19 și rezultatele personalului medical în tratarea pacienților Covid-19 în această perioadă. Este, poate, și o consecință a lipsei de comunicare din partea noastră privind statutul spitalului ca suport Covid-19 și a lipsei unor date privind evidența pacienților tratați, furnizarea acestor informatii fiind însă de competența unor instituții de coordonare la nivel județean, național. Personalul medical al spitalului din Onești merită respectul și aprecierea, pentru tot ce a făcut în această perioadă deosebit de grea pentru noi toți! A fi spital suport Covid-19 pentru tot județul Bacău și a trata în ultimele 50 de zile 451 de pacienți, din care 250 confirmați Covid-19, un virus care a semănat frică și moarte în toată lumea, sunt realizari demne de toată admirația!
Din cei 250 de pacienți confirmați Covid19, 115 pacienți au fost externați vindecați (46%), în condițiile în care media națională a persoanelor vindecate este de 45%.

În acest moment, în spital sunt internați 108 pacienți confirmați Covid-19.
Din păcate. în ciuda tuturor eforturilor, 27 de pacienți (10,8%) au pierdut lupta cu virusul, majoritatea având alte patologii severe (ciroză, insuficienta renala, insuficienta cardiaca, afecțiuni oncologice).
După ridicarea stării de alertă vom deschide ambulatoriul pentru comunitatea onesteana și vom trata în spital atât patologii nonCovid19, cât și Covid19, asigurând toate măsurile de siguranță epidemiologica pentru pacienți si personalul spitalului!
Deși hotărârea de a fi spital suport covid 19 nu ne-a aparținut, ne cerem încă o dată scuze oneștenilor pentru disconfortul creat de faptul că au trebuit să meargă la alte spitale din județ pentru tratarea diverselor afecțiuni noncovid”, se arată în comunicatul spitalului din Onești. (foto: imagine ilustrativă)