Blue Air, singura companie low-cost din România, trece prin momente dificile din cauza pandemiei de COVID-19. Din cauza restricțiilor de călătorie impuse de România și de celalalte state UE, Blue Air a decis să reia zborurile începând cu 1 iulie 2020. În același timp însă, s-a decis și reducerea flotei la 8 avioane, măsură ce vine la pachet cu reducerea drastică a programului operațional, notează airlinestravel.ro.

Blue Air va păstra bazele din România (București – 4 avioane, Iași – 1 avion, Bacău – 1 avion, dar și bazele internaționale din Larnaca – 1 avion și Torino – 1 avion.

În privința zborurilor operate de Blue Air de pe aeroportul din Bacău, acestea vor fi serios restrânse, urmând să se renunțe la nu mai puțin de 7 rute, către mai multe destinații populare, mai menționează airlinestravel.ro.

Lista destinațiilor eliminate din sistemul Blue Air:

De la baza din Torino se renunța la rutele: Torino – Comiso; Torino – Regiunea Calabria; Torino – Ibiza; Torino – Palma de Mallorca.

De la baza din Bacău se renunță la: Bacău – Bologna; Bacău – Madrid; Bacău – Atena; Bacău – Copenhaga; Bacău – Liverpool; Bacău – Oslo; Bacău – Stuttgart.

De la baza din București se renunță la rutele: București – Catania; București – Barcelona; București – Birmingham; București – Bordeaux; București – Castellón; București – Madrid; București – Munchen; București – Paris CDG.

De la baza din Iași se renunță la rutele: Iași – Barcelona; Iași – Verona. (foto: imagine ilustrativă)