Un caporal din cadrul unei unităţi militare din Bacău a fost condamnat de într-un dosar de loviri şi alte violenţe, fiind acuzat că a bătut doi clienţi la un restaurant McDonald’s. Conflictul a izbucnit după ce clienţii au revendicat prioritatea ridicării comenzilor la McDrive, notează adevarul.ro.

Caporalul Bogdan Geangalău (31 de ani) a fost condamnat de Tribunalul Militar Iaşi la 11 luni de închisoare cu suspendare, în baza unui acord de recunoaştere. El a fost pus sub acuzare în urma unui scandal provocat în vara anului 2018 în restaurantul McDonald’s din Bacău.

Potrivit magistraţilor militari, pe 5 august 2018, în jurul orei 4.00, caporalul Geangalău s-a deplasat împreună cu soţia sa la restaurantul McDonald’s situat în zona cunoscută pe plan local ca „Tic-Tac”, la bordul autoturismului VW Passat.

După ce au dat comanda prin intermediul interfonului, autoturismul s-a îndreptat către prima fereastră unde cei doi soţi au achitat contravaloarea mâncării şi s-au deplasat mai în faţă, la următorul ghişeu pentru a ridica comanda. Aici se aflau şi alţi clienţi, care la rândul lor doreau să ridice comanda pe care o aveau făcută la Mc Drive, mai scrie sursa citată.

La un moment dat, între soţia militarului şi unul dintre clienţi, a avut loc o discuţie contradictorie ce a pornit de la neînţelegerile legate de prioritatea pe care conducătorii auto o au la achiziţionarea produselor de la Mc Drive.

Discuţia a degenerat în adresarea unor injurii şi expresii jignitoare la adresa soţiei militarului. La un moment dat, unul dintre clienţi a arucat cu sandwich-ul în soţia militarului, murdărind-o cu sos pe corp.  Gestul l-a înfuriat pe militar, care a intervenit, iniţial verbal, iar ulterior fizic. Cei doi bărbaţi s-au lovit reciproc cu pumnii şi cu scaunele de pe terasa McDonald’s, în incident intervenind şi un alt client.

Conflictul a început a se consuma în zona ghişeului 2 unde era oprită maşina inculpatului şi a continuat pe terasa restaurantului antrenând involuntar şi un alt bărbat care se afla la masă cu prietenii săi. Acesta din urmă, văzând că bărbaţii care se loveau reciproc veneau către locul în care se afla, a intervenit încercând să-i despartă, solicitându-le să înceteze în a se mai agresa. Cei doi s-au conformat, însă doar pentru câteva clipe. În momentul în care a reuşit să scape din prinsoarea bărbatului ce a încercat să-i despartă, militarul a mers la autoturismul său şi a luat din portbagaj o bâtă de baseball de circa 50 cm, cu care l-a lovit în cap pe clientul ce a încercat să-i despartă, apoi s-a îndreptat către celălalt bărbat, însă nu l-a mai prins.

Citește mai mult: adev.ro/puzntd