La data de 28 mai a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii rutieri au cercetat un accident rutier produs pe DN 2, în afara localităţii Bereşti- Bistriţa, în urma căruia o persoană a fost rănită.

Din cercetarea efectuată la faţa locului a reieşit faptul că un bărbat de 44 de ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Bacău-Roman, a surprins şi accidentat un bărbat, de 48 de ani, din judeţul Neamţ care s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii şi fără să se asigure. În urma impactului, pietonul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto a fost negativă, iar în cauză poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În cazul pietonului rezultatul testării alcoolscopice a fost 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Nu traversaţi drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere şi numai după ce v-aţi asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde! (sursa: IPJ Bacău)