La data de 05 iulie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, împreună cu personal silvic au efectuat un control pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice şi a altor încălcări ale legislaţiei privind circulaţia şi comercializarea materialului lemnos pe raza de competenţă.

În urma neregulilor constatate a fost aplicată o amendă în valoare de 5.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 17,311 m.c. material lemnos în valoare de 9365,6 lei.

Exemple:

Poliţiştii au depistat în flagrant un bărbat de 68 de ani, din comuna Brusturoasa care ar fi tăiat şi sustras din pădurea proprietatea unui localnic, 8 arbori, esenţă foioase, specia fag.

Materialul lemnos cu volumul de 14,681 m.c., în valoare de 8.655,6  lei a fost ridicat în vederea confiscării şi predat lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Ciobănuş.

Totodată, poliţiştii au confiscat un motofierăstrău mecanic şi un topor şi au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Cu aceeaşi ocazie, poliţiştii au depistat un tânăr de 19 ani, din comuna Asău în timp ce transporta pe DJ 116B cantitatea de 2,63 m.c. material lemnos, specia fag pentru care nu deţinea documente legale de transport.

Faţă de tânărul în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos în valoare de 710 lei a fost confiscat.

Sursa: IPJ Bacău