EY România l-a desemnat, în cadrul Galei Entrepreneur of The Year Romania, pe Horaţiu Ţepeş, proprietarul producătorului de acoperişuri Bilka Steel, antreprenorul român al anului 2020.  Bilka a avut afaceri de 163 de milioane de euro în 2020 şi 500 de angajaţi.

În cadrul aceleiași gale, omul de afaceri oneștean Nicolae Șerban, care deține Grup Șerban Holding, a fost recompensat cu premiul special al juriului pentru o afacere de familie.

“Mulțumim colegilor, clienților și tuturor partenerilor noștri, fără de care meritele noastre nu ar fi fost recunoscute!”, au precizat reprezentanții Grup Șerban Holding.

39 de antreprenori au participat la competiţia din România, iar câştigătorul va participa la Gala Mondială Entrepreneur of The Year, care, tradiţional, avea loc în anii anteriori la Monte Carlo. Anul acesta însă, va fi transmisă online din studiourile CNBC de la Londra.

Amfitrionul galei a fost renumitul om de televiziune Andi Moisescu.

„Am continuat tradiţia începută în 2014 când am lansat Entrepreneur of The Year în România. Ne bucurăm că avem România în această competiţie, pe care noi o considerăm cea mai prestigioasă competiţie de antreprenori la nivel mondial”, a spus în cadrul evenimentului Bogdan Ion, country managing partner al EY România şi Moldova.

Premii acordate în cadrul Galei EY Entrepreneur of The Year în România, pe lângă premiul acordat pentru antreprenorul român al anului:

Emerging Entrepreneur of the Year in technology: Mihai Ivaşcu, Modex

Premiul pentru responsabilitate socială: Sergiu Bazarciuc, Iuian Nedea, Simtel Team

Premiul special pentru o afacere de familie: Nicolae Şerban, Grup Şerban Holding

Premiul pentru cea mai de succes transformare în pandemie: Techtex, companie din industria textilă. (foto: captură video)