Școala „Miron Costin” din Bacău a realizat o expoziție de grafică și pictură cu tema Animale Fantastice, cu lucrări realizate de elevii școlii. Printre lucrările celor mici a apărut și o obscenitate, scăpată de conducerea unității de învățământ, care ulterior a fost îndepărtată de pe Facebook, notează Ziarul de Bacău.

„Imaginația copiilor nu are limite, iar tema expoziției de grafică și pictură din școala noastră demonstrează din plin acest lucru. Cerbufnițe, pisici unicorn, unirugoni, camilo-porci și câte și mai câte ANIMALE FANTASTICE au fost născocite de micii artiști la ora de educatie plastica. Bucuria copiilor a fost maximă, pe masura realizarilor. Felicitări!”, a fost mesajul postat pe pagina Școlii Miron Costin și semnat de profesoara de educație plastică Oana Gârbea, care însoțea desenele celor mici.

Ce le-a scăpat însă profesorilor a fost un desen, în care realizatorul s-a semnat cu „Alupigus Maximus”. Citit invers, cuvântul alupigus se traduce într-o înjurătură, mai scrie sursa citată.

După câteva ore, cineva și-a dat seama, iar „lucrarea” a fost îndepărtată de pe rețeaua de socializare. Mai jos, o captură cu „opera” elevului, înainte să fie scoasă de pe Facebook.