O delegație din partea operatorului regional de apă RAJA Constanța se află în aceste zile la Onești, scopul vizitei fiind identificarea situației actuale a infrastructurii de apă și canalizare din oraș.

RAJA Constanța este operatorul de apă care a înaintat cea mai bună ofertă municipalității oneștene în vederea preluării serviciului public de alimentare cu apă și canalizare din oraș, aflat în prezent în administrarea SC Domeniul Public și Privat SA (DPP).

Ca urmare a H.C.L. nr 62 / 18.04.2017 prin care s-a aprobat aderarea Municipiului Onești, judeţul Bacău, prin Consiliul Local Onești, la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitara „Apă-Canal Constanța”, ieri a început o vizită de lucru a operatorului RAJA Constanța în Oneşti. Întâlnirea are drept scop identificarea situației actuale al infrastructurii de apă şi canalizare din Oneşti, estimarea investiţiilor pentru perioada imediat următoare, precum şi stabilirea paşilor instituţionali necesari de parcurs de către municipiul Oneşti în vederea dobândirii statutului de membru ADI.

Astfel, cu sprijinul factorilor de decizie de la SC DPP Oneşti SA, delegaţia RAJA va rămâne câteva zile în Oneşti pentru a analiza documente şi a face constatări în teren, în timp ce reprezentanţii Municipiului Oneşti vor fi prezenţi astăzi la Constanța pentru a participa la lucrările Adunării Generale a Asociaților din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Apă – Canal Constanța”.

Conform ofertei prezentate Consiliului Local Oneşti, RAJA Constanța își asumă că în acest an va face investiții de peste 10 mld. lei vechi, bani proprii şi fonduri europene, investiții ce se vor îndrepta către identificarea unor soluții de reducere a pierderilor, contorizare și alte măsuri care vor asigura locuitorilor o apă de calitate furnizată in regim continuu”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Municipiului Onești.