Dublarea fondului de salarii, generat atât de creșterea salarizării care a avut loc anul trecut la nivelul aproape tuturor administrațiilor publice locale, dar și de numărul mare de angajați l-au determinat pe primarul municipiului Deva (jud. Hunedoara) să taie în carne vie.

150 de angajați ai Primăriei Municipiului Deva dintr-un total de 800, ceea ce reprezintă un procent de 18,75%, urmează a fi disponibilizați în perioada următoare, a anunțat primarul Florin Oancea, ieri, într-o conferință de presă, după cum informează ziare.com.

În jur de 150 de persoane pleacă, în condițiile în care vom primi avizul de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Fondul de salarii aferent lunii noiembrie 2017, achitat în luna decembrie, a fost de 3.415.000 de lei, iar în noiembrie 2016 a fost de 1.773.000 de lei.

Această aproape dublare a fondului de salarii vine din două componente: din creșterea nivelului salarizării, conform legii, și din numărul mai mare de angajați. La un fond de salarii de aproape 10 milioane de euro pe an, am considerat că eu, ca primar, nu pot să îmi asum ca în 2018 să plătesc din taxele și impozitele devenilor într-o proporție covârșitoare salarii pentru angajați”, a spus primarul Florin Oancea.