Din cauza datoriilor pe care le-au acumulat atât la plata chiriei, dar mai cu seamă la energie electrică, mai multe familii au fost evacuate iar altele urmează să fie date afară din imobilul care se află în administrarea autorităților publice oneștene.

Ieri, joi 20 septembrie, persoanele care urmează a fi evacuate din blocul “Evazatu” au primit o notificare în acest sens, din partea unui executor judecătoresc. Persoanele care urmează a fi evacuate au la dispoziție 10 zile pentru a-și lua lucrurile persoane din încăperile care apoi vor fi sigilate.

Aceasta este a doua descindere a polițiștilor și jandarmilor din ONEȘTI la blocul “Evazatu” în decurs de numai trei luni, pe 27 iunie desfășurându-se o acțiune similar, rezultatul fiind evacuarea din imobil a tuturor persoanelor care stăteau acolo fără forme legale.

Mai mulți localatari ai blocului “Evazatu” s-au arătat contrariat de decizia autorităților locale, mai ales că această nouă operațiune de evacuare vine în pragul sezonului rece.

De partea cealaltă, reprezentanții Primăriei Onești spun că măsurile de evacuare se aplică doar în cazul rău-platnicilor și că nu există altă variantă, asta după ce inspectorii Curții de Conturi au atras atenția, în urma unui control efectuat la Primăria Onești, că nu este în regulă ca instituția publică să achite facturile la energie electrică ale locuitorilor din blocul “Evazatu”, cum s-a întâmplat până de curând.

Pe de altă parte, la începutul verii autoritățile oneștene au încercat să le mai acorde o mână de ajutor locuitorilor din “Evazatu”, înainte ca aceștia să fie azvârliți în stradă. Concret, aleșii locali au modificat, într-o ședință de Consiliu, cotele de penalități aferente cheltuielilor de întreținere pentru fiecare zi de întârziere,  în cazul persoanelor care stau în imobilul famat. Aceste cote au scăzut de la 0,2% la 0,05% pentru fiecare zi de întârziere, dar balanța de plăți nu s-a îmbunătățit. (foto: arhivă)