Cum să reacţionezi în caz de cutremur sau de incendiu. Este noua materie pe care elevii din România o vor învăţa la şcoală din septembrie anul viitor. Proiectul pilot a început deja în şcolile din Bucureşti, iar luna aceasta vor fi instruiţi în total trei mii de copii. Elevii din clasele primare s-au cam speriat când au simţit simularea cutremurului, aşa că specialiştii verifică acum de la ce clasă ar trebui să introducă modulul, notează observatornews.ro.

Este educaţia care poate salva vieţi, spune ministrul Educaţiei, care a anunţat că acest modul va fi introdus în noua programă şcolară, începând cu anul şcolar 2023-2024.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Am avut acțiuni de promovare a educației juridice, financiare, pentru sănătate. Copiii trebuie să fie pregătiți. Toate aceste module din educație pentru viață sunt extrem de importante. 

Raed Arafat, şef DSU: O curriculă a fost finalizată. Să fie mai mult plăcută și cum se spune în engleza, mai mult FUN, pentru copii. 

Materia ar urma sa fie introdusă de la clasele primare, gimnazial şi până la liceu, alături de module de educaţie financiară, juridică, rutieră şi sănătate. (foto: imagine ilustrativă)