Fosta mare handbalistă băcăuană Narcisa Lecușanu, campioană mondială la tineret cu echipa națională a României în 1995 și medaliată cu bronz cu reprezentativa tricoloră” de senioare, în 2005, în Rusia, ajunge miercuri, 14 aprilie, la Onești.

Narcisa Lecușanu (45 de ani), apreciată drept una dintre cele mai valoroase handbaliste ale României, membră în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal (IHF), vine la Onești la invitația conducătorilor clubului OK Sport Onești pentru a-și lansa și aici cartea autobiografică “Povestea vieții mele”.

Narcisa Lecușanu a acceptat bucuroasă invitația celor de la OK Sport Onești, un club care, în ciuda tinereții sale, a devenit una dintre cele mai importante pepiniere ale handbalului feminin românesc, lansând deja mai multe jucătoare de real talent, între care le amintim pe Ștefan Jipa și Mălina Avădanei.

Volumul autobiografic “Povestea vieții mele” conține 251 de capitol, printre care 28 de impresii ale unor jurnaliști valoroși, foști colegi din handbal, antrenori, oameni cu care Narcisa Lecușanu a interacționat de-al lungul carierei, precum Radu Naum, Dr. Hassan Moustafa (președinte al Federației Internaționale de Handbal), Michael Wiederer (președinte al Federației Europene de Handbal), Elisabeta Lipă (președinte al Federației Române de Canotaj) și Cristian Grațu (președinte de onoare al FR Handbal).

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (miercuri se anunță precipitații), evenimentul de la Onești nu se va putea desfășura în aer liber – cum intenționau organizatorii.
Primarul Laurențiu Neghină și-a dat însă acordul ca întâlnirea dintre Narcisa Lecușanu și micuțele sportive de la OK Sport Onești ce speră să-i calce pe urme să se țină în aula Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti”, bineînțeles cu respectarea tuturor măsurilor impuse de către autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Narcisa Lecușanu are un palmares impresionant, pe lângă cele două medalii mondiale amintite mai sus: este cvadruplă campioană a României, campioană a Germaniei și a Macedoniei, câștigătoare a cupelor României și Macedoniei, vicecampioană a Ligii Campionilor, dublă câștigătoare a Cupei Cupelor, etc.

“Cea mai grea relatare (n.r. – din cartea sa) a fost momentul despărțirii de tata, care a plecat la cele veșnice. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sunt sigură că ar fi fost tare mândru să citească aceste rânduri despre noi”, spune Narcisa. (foto mare: realitateasportiva.net)