Activele industriale ale fostelor combinate producătoare de îngrășăminte chimice Amurco (Sofert) din Bacău și Ga-Pro-Co Chemicals din Săvinești, Neamț, companii aflate în faliment și care fac parte din grupul Interagro al omului de afaceri Ioan Niculae, au fost scoase la vânzare, potrivit zdbc.ro.

Bunurile imobile și mobile ale combinatului Amurco vor fi vândute la licitație, la un preț de pornire de 23,22 milioane lei, reprezentând 50% din prețul stabilit de evaluator. Garanția de participare este de 10% din prețul de pornire.

„Dacă nu se obține acest preț și există cel puțin 2 licitatori, bunul va fi vândut, la acest termen, la cel maimare preț oferit, dar nu mai puțin de 30% din prețul de pornire al primei licitații. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă prețul de pornire al acestei licitații”, conform lichidatorului.

Pe lista obiectivelor scoase la vânzare la Amurco se află, printre altele, instalațiile de producție de azot, bicarbonat de amoniu, acid sulfuric, acid fosforic și plăci fosfogips, depozite, laboratoare, rampe de încărcare și descărcare, căi ferate uzinale, precum și o centrală termoelectrică.

Amurco Bacău este în faliment din 2014.

A fost scos la vânzare și activul industrial al combinatului Ga-Pro-Co Chemicals din Săvinești, însă nu la licitație, ci prin negociere directă. (foto: zdbc.ro)