O nouă situaţie dramatică în spitalele din România. O femeie de 68 de ani din Bacău a aşteptat pe holurile de la urgenţă 5 ore ca să primească un vaccin antirabic. Când în sfârşit i-a venit rândul, i s-a spus că nu îl poate face la UPU şi a fost redirecţionată spre secţia de Infecţioase, relatează observatornews.ro.

Pensionara a fost muşcată duminică de câinele unui vecin, pe care i-l hrănea cât timp acesta era plecat în concediu. Deşi o ştia şi nu era prima dată când îl hrănea, animalul a atacat-o.

“S-a dus să dea mâncare la cățelul unui vecin care plecase în concediu. Nu era prima oară când îi dădea de mâncare, dar cred că, din cauza căldurii, a luat-o razna. Am fost la farmacie să-mi dea ceva și nu au vrut, au zis să mergem neapărat la Urgențe”, a povestit Laura Căltia, fiica femeii pentru Deşteptarea.

Aici pentru cele două a început lunga aşteptare. “Am intrat eu după vreo trei ore de așteptat și am găsit o asistentă și am întrebat-o cât trebuie să stea pentru o injecție și dumneaei mi-a zis că trebuie multă răbdare când ajungi la UPU, că acesta este sistemul”.

Până la urmă, după alte două ore, i s-a spus că vaccinul trebuie făcut la Infecțioase, nu la UPU. Într-un final, femeia a primit vaccinul la Infecţioase, însă nimeni nu înţelege de ce nu a fost direcţionată din prima clipă acolo şi a fost pusă să aştepte. (foto: imagine ilustrativă)