O femeie de doar 41 de ani, din Bacău, care a murit în urma unui accident vascular, a devenit înger salvator pentru alţii. Rudele au fost de acord să îi doneze organele, iar oameni care se aflau pe liste lungi de aşteptare au acum şansa să înceapă o viaţă nouă, scrie observator.tv.

Prelevarea s-a făcut la Spitalul Judeţean din Bacău.

O echipă mixtă formată din doctori de la Iaşi, Bucureşti şi Bacău au prelevat rinichii, ficatul şi corneea. Unul dintre rinichi a ajuns la Iaşi, la o femeie din Galaţi care încă din 1995 suferă de o boală cronică a acestui organ. Este al 28-lea transplant de rinichi de la Iaşi, din acest an. Celălalt rinichi a mers în Capitală, la Institutul Fundeni.

Ficatul a ajuns tot la Iaşi, la o femeie care suferă de ciroza hepatică. Şi tot aici şi corneea. Pacienţii sunt pregătiţi, iar mâine, joi, se vor efectua intervenţiile de transplant în acest sens, la spitalul Sf. Spiridon din oraş. Medicii spun că au avut acordul din partea rudelor femeii decedate şi pentru prelevarea de ţesuturi – os şi piele – însă acest lucru nu a fost posibil pentru că, din păcate, în România nu mai există, la ora actuală, o bancă de ţesuturi acreditată.

Cea care a oferit şansa la o nouă viaţă acestor oameni a fost o femeie de 41 de ani care, săptămâna trecută, a ajuns la spitalul din Bacău în urma unui accident vascular.