Fabrica Barleta din Bacău, unde se produc pungi, saci şi sacoşe din hârtie pentru mari lanţuri de supermarketuri, reţele de fast food sau producători de panificaţie,  a finalizat anul trecut cu afaceri de 25 de milioane de euro, în creştere faţă de 20,6 milioane de euro anul anterior, notează zf.ro.

„Pentru acest an ne dorim o creştere cu 10% însă începutul de an nu a fost aşa cum ne aşteptam, lunile ianuarie şi februarie au fost mai slabe ca cele de anul trecut, se vede efectul războiului, inflaţiei, consumul a fost în scădere“, a declarat pentru ZF Florin Adrian Dimofte, manager pe strategii şi dez­voltare al Barleta. Acesta este unul din acţionarii companiei, cu un pachet de 22,5%, alături de Leontin Podoiu, Adrian Horaţiu Damşa, Gigel Farcaş, restul acţiunilor fiind deţinute de Gheorghe Enache, Constantin Boboc, Dorian Rafiroiu, potrivit ulti­melor date disponibile.

Barleta vinde pungi, saci şi sacoşe din hârtie către super­marketuri şi hiper­mar­keturi dar şi către com­paniile din industria de morărit şi panificaţie, pharma sau fast food, având clienţi firme pre­cum Carrefour, KFC sau Pambac, potrivit ulti­melor date. În cadrul fabricii din Bacău se produc şi pungi mici de hârtie pentru farmacii, pentru ambalarea medi­ca­mentelor, pungi pentru panificaţie, brutărie şi simigerie dar şi alte tipuri de pungi. (foto: zf.ro)