Comuna Prăjești rămâne fără primar, după ce Curtea Supremă a confirmat decizia Agenției Naționale de Integritate, care l-a declarat incompatibil pe Petre Damian Jicu, scrie Ziarul de Bacău.

„Respinge recursul formulat de reclamantul Jicu Petre Damian împotriva Sentinţei nr. 19 din 26 februarie 2021 a Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 16 februarie 2023”, se arată în soluția publicată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

În iulie 2020, Petre Damian Jicu, primarul comunei Prăjești, a fost declarat în conflict de interese penal de Agenția Națională de Integritate, care a sesizat Parchetul.

Potrivit ANI, în exercitarea funcției de primar a încheiat acte juridice și a participat la emiterea de acte administrative care au produs, respectiv ar putea produce foloase materiale pentru un afin de gradul II, încălcând astfel dispozițiile legislației incompatibilităților.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, deoarece primarul Jicu „a îndeplinit acte prin care s-au obținut foloase patrimoniale pentru un afin de gradul II (în temeiul acestor contracte și acte adminstrative, societatea în cadrul căreia afinul avea calitatea de unic asociat și administrator a încasat suma de 114.710,28 lei).

Jicu a contestat decizia de incompatibilitate a ANI la Curtea de Apel Bacău, unde cererea a fost respinsă în februarie 2021. Sentința a fost menținută, acum, de Curtea Supremă, care a respins recursul formulat de primarul comunei Prăjești. (foto: primariaprajesti.ro)