Republica Moldova este printre primele țări din lume cu cel mai mare patrimoniu istoric vinicol, iar Da Bacco, companie fondată în vecinătatea Oneștiului de omul de afaceri Mihai Fudulache, a devenit lider național în înființarea plantațiilor viti-pomicole.

În cei 16 ani care s-au scurs de la înființare, compania Da Bacco a reușit să aibă un parcurs financiar de excepție și o evoluție spectaculoasă, iar cifra de afaceri și numărul de angajați aproape că s-au dublat de la un an la altul. În acest context, era cumva de anticipat cel mai nou pas făcut de compania de lângă Onești, care a ajuns cu lucrări în Republica Moldova.

Săptămâna trecută, specialiștii Da Bacco au plantat mecanizat viță de vie pe o suprafață de 48 ha în raionul Taraclia, operațiune pe care compania a caracterizat-o drept „un nou început”.

„Un nou început: Da Bacco în Republica Moldova

Republica Moldova este o ”putere” vitivinicolă mondială, iar poziția ei este validată de un șir de indicatori:

locul 1 în lume, cu cea mai mare densitate a podgoriilor per capita în lume. La 100 de locuitori ai Republicii Moldova le revine cca. 3.44 ha de viță de vie;

locul al 14-lea în lume, cu cca. 133 mii ha de viță de vie deținute (sau 1.8% din suprafața mondială);

locul al 21-lea în lume, cu o producție de cca. 720 mii tone în 2018 (654 mii în 2017);

locul al 19-lea în lume și al 11-lea în Europa, cu cca. 1.9 mil hl de vin produs în 2018.

Cu toate acestea, într-un mediu concurențial din ce în ce mai acerb pe piaţa mondială vitivinicolă, tradiţia şi condiţiile naturale favorabile nu sunt suficiente pentru a asigura o dezvoltare durabilă a acestui sector.

În prezent, majoritatea lucrărilor pentru înființarea și întreținerea plantațiilor viticole din Republica Moldova se realizează manual.

Pentru maximizarea producției și reducerea costurilor, mecanizarea viticulturii joacă un rol fundamental, devenind o necesitate și din cauza lipsei din ce în ce mai acute a forţei de muncă.

Da Bacco ajută la modernizarea viticulturii de pe plaiurile moldovenești, pornind de la Rădăcini.

Suntem pregătiți să împărtășim soluțiile moderne de înființare și întreținere a plantațiilor, bazându-ne pe mecanizare.

Am făcut primul pas săptămâna trecută când am plantat mecanizat viță de vie pe o suprafață de 48 ha în raionul Taraclia.

Soiuri: Pinot Gri, Pinot Noir, Pinot Blanc

Distanță între rânduri: 2,50/ 2,60 m

Distanță între plante: 0,90/ 1,10 m

Timp de execuție a lucrării: 7 zile

Echipă: 1 mecanizator și 3 operatori

Da Bacco stă la dispoziția tuturor viticultorilor care își doresc eficientizarea activității, oferind servicii complete pentru înființarea plantațiilor viticole!

www.dabacco.ro

contact@dabacco.ro

0234 702 474”, au transmis reprezentanţii Da Bacco.

Potrivit datelor furnizate de Da Bacco, la 15 ani distanță de la înfiinţate, succesul avut de Da Bacco înseamnă peste 12.000 de hectare lucrate, peste 1.000 de clienți mulțumiți și peste 50 de furnizori care pun la dispoziție produse de calitate.

În acest moment, Da Bacco este liderul național în domeniu și singura companie din România care poate furniza servicii complete pentru înființarea și întreținerea plantațiilor viticole și pomicole, și poate cea mai mare companie de profil din Europa. (foto: Da Bacco)