Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, fondată de antreprenorul oneștean Nicolae Șerban, a atras 12,7 milioane de lei de la investitori, în urma unui plasament privat. Prețul pe acțiune a fost de 2,12 lei. Grupul vrea să își listeze acțiunile pe piața AeRO a Bursei de Valori București la începutul anului 2022.

Suma atrasă va fi utilizată pentru planurile de extindere a afacerilor grupului la nivel național – investiții în sisteme de irigații, dezvoltarea legumicolă în rotație cu cultură mare, dezvoltarea practicilor de agricultură regenerativă, dezvoltarea capacităților de depozitare, dezvoltarea de cantități de depozitare în condiții de temperatură și umiditate controlată pentru legume, extinderea suprafețelor de creștere de păsări și achiziția unei noi linii de panificație și lansarea de noi produse de panificație proprii.

De asemenea, grupul are în vedere listarea acțiunilor sale pe piața AeRO a Bursei de Valori București la începutul anului 2022, având în plan investișii totale de până la 250 milioane de lei în următorii 10 ani. Plasamentul privat a fost intermediat de TradeVille.

„Când am pornit motoarele afacerii în anul 1994, dorința mea era să fac agricultură de calitate în România. 27 de ani mai târziu, Grup Șerban Holding este un grup de firme format din peste 400 de angajați și axat pe furnizarea de produse și servicii de calitate în domenii, precum agricultură, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie sau alimentație publică. Prin închiderea cu succes a plasamentului privat și listarea planificată pe piața AeRO a Bursei de Valori București pentru începutul anului viitor, afacerile din cadrul grupului nostru intră într-o nouă etapă de dezvoltare”, a declarat Nicolae Șerban, fondator și CEO Grup Șerban Holding.

„Suntem un grup care este la curent cu cele mai noi tehnologii și tendințe în domeniul agriculturii sustenabile, fiind axați pe realizarea de activități agricole durabile, precum rotația culturilor, utilizarea tehnologiei no-till – lucrări minime ale solului, compostarea, captarea carbonului și respectiv utilizarea redusă a îngrășămintelor chimice. Având la bază aceste principii ne dorim ca în următorii zece ani să realizăm investiții de până la 250 milioane de lei în extinderea suprafețelor agricole, fermei avicole, sistemelor de irigații, facilităților de producție, precum și a capacităților de depozitare”, a spus Ovidiu Bucătaru, CFO al Grup Șerban Holding.

Grup Șerban Holding și-a început activitatea în anul 1994, în Onești. În anul 2020, Grup Șerban Holding a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei și un profit net de 24 milioane de lei. Pentru anul 2021, grupul estimează venituri la nivel consolidat de 330 milioane de lei și un profit net de 24,6 milioane de lei. (foto mare: imagine ilustrativă)