Elevii clasei a VI-a de la Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” din Onești și-au exprimat dorința de a vizita Tipografia Magic Print, interesați să afle drumul pe care îl parcurge cartea de la autor până pe rafturile bibliotecilor și librăriilor.

Însoțiți de prof. Elena Adina Mitroiu și de Veronica Boroș – bibliotecar, 27 de elevi ai clasei a VI-a de la ”Dimitrie Cantemir” au vizitat, marți, 27 februarie, Tipografia Magic Print din Onești. Elevii au fost întâmpinați de reprezentanții tipografiei și au avut posibilitatea să urmărească etapele procesului tehnologic din cadrul unității.

Copiii au descoperit cu uimire felul în care apar paginile scrise sau ilustrate de sub cilindrii rotativei, modul în care se taie și se leagă paginile tipărite.

Maria Dohotaru, directorul executiv al Tipografiei Magic Print, i-a însoțit pe copii peste tot și le-a răspuns amabil de câte ori aceștia aveau curiozități ori nelămuriri.

Cu ochii în zece direcții, dar cu atenția concentrată la ceea ce se spunea, elevilor le-a venit greu să plece, când programul vizitei a expirat.

Nu au plecat, însă, înainte să le dăruiască gazdelor lor primitoare o mărturie vie a vizitei care tocmai ce se încheiase. Un tablou înfățișând o carte deschisă și un scurt mesaj, deosebit, semnat de toți copiii: “Aventura clasei a VI-a a Colegiului Național Dimitrie Cantemir la Fabrica de carte a Oneștiului, Tipografia Magic Print. Am răscolit împreună magia fierbinte a literelor”.

Impresionant și gestul unuia dintre elevi, care a ținut să fie prezent la această acțiune alături de colegii săi deși, din cauza unui mic accident, se deplasează momentan cu ajutorul unor cârje.