O bătrână de 76 de ani, din Neamț, şi-a apărat avuţia şi sticlele cu ţuică, după ce un hoţ s-a strecurat în cămara femeii ca să dea iama în sticlele cu alcool. Bătrâna a auzit zgomot, dar nu s-a speriat şi s-a dus tiptil să vadă ce se întâmplă, scrie observator.tv.

Vâzând că cineva este în cămară şi cotrobăie pe la sticlele cu băutură, femeia a tras repede uşa şi a încuiat-o, blocându-l pe tâlhar în cămară. Uşa solidă l-a ţinut înăuntru până au venit poliţiştii.

“La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au fost sesizați de către o femeie de 76 de ani, din Săbăoani, despre faptul că a surprins o persoană în timp ce sustrăgea bunuri din anexa locuinței.

La faţa locului, poliţiştii au identificat bărbatul în cauză, pe care l-au condus la sediul poliţiei.

Din investigaţii a reieşit că, un bărbat de 35 de ani, din Săbăoani, ar fi pătruns, fără drept, în curtea locuinței femeii, iar dintr-o încăpere a sustras o cutie cu cafea. În continuarea activităţii infracţionale, acesta a sustras dintr-o anexă a imobilului, o sticlă de băuturi alcoolice, moment în care a fost surprins de femeia de 76 de ani care, având prezență de spirit, a încuiat ușa de acces și a sesizat Poliția.

În urma probării activității infracționale, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, se arată în comunicatul poliției.