Un accident rutier s-a produs în noaptea de duminică, 12 august, spre luni, 13 august, pe DN 11, în jurul orei 2.00, pe raza localității Măgura, între o cisternă care transporta 24 de tone de dietilenglicol-gel și o autoutilitară condusă de o femeie.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii rutieri, șoferul aflat la volanul cisternei, un bărbat de 49 de ani, din Brașov, nu ar fi păstrat o distanță de siguranță în mers față de autoutilitara aflată în fața sa, pe care a izbit-o în momentul în care femeia de 49 de ani, din Bacău, a frânat brusc.

Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu rănirea ușoară a șoferiței de pe autoutilitară și a unei alte femei de 37 de ani, pasageră în mașina lovită.

În urma accidentului au rezultat două victime conștiente, neîncarcerate, ce prezentau contuzii. Acestea au fost preluate de echipajele SMURD TIM și SAJ și transportate la Unitatea Primiri-Urgențe Bacău. În urma accidentului, nu a fost afectată încărcătura de dietilenglicol-gel. Pompierii militari au asigurat măsurile PSI”, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvând al ISU Bacău.

Dietilenglicolul este un produs secundar rezultat în urma reacției chimice prin care este produs etilenglicolul, folosit în general ca materie primă la fabricarea fibrelor de poliester și în industria textilă, iar un mic procent în antigeluri. Etilenglicolul Este un lichid incolor, inodor și cu gust dulce și are o toxicitate ridicată, fiind nociv în cazul ingestiei.(foto: desteptarea.ro)