O adolescentă de 17 ani, de la un centru de plasament din Mărgineni, Bacău, a fost salvată de oamenii legii din mijlocul pârâului Trebeș, după ce a anunțat că se sinucide.

“La data de 18 iunie a.c., în jurul orei 19:15, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Ordine Publică au fost sesizaţi prin apel SNUAU 112, despre faptul că o minoră, în vârstă de 17 ani, aflată în plasament în cadrul unei asociaţii din comuna Mărgineni, manifestă un comportament agitat şi este predispusă la suicid. În urma deplasării la faţa locului, s-a constat faptul că minora a fugit din centru într-o zonă greu accesibilă de pe albia pârâului Trebeş.

S-au efectuat căutări de către polițiști, împreună cu personal medical, angajaţii centrului de copii şi mai mulţi voluntari. Minora a fost identificată de poliţişti, în mijlocul pârâului Trebeş, de unde a început să strige că se sinucide dacă vede pe cineva că se apropie de ea.

Ţinând cont de pericolul iminent în care se afla minora, având în vedere debitul în creştere al pârâului Trebeş, în urma precipitaţiilor abundente, s-a acţionat operativ pentru scoaterea acesteia din apă, fiind convinsă de poliţişti să renunţe la gestul său necugetat.

Având în vedere gradul de risc al faptelor sale şi a stării sale psihice, a fost transportată la spital, în vederea examinării medicale, unde a rămas internată.

Poliţiştii şi-au îndeplinit una dintre principalele atribuţii, aceea de apărare a vieţii, integrităţii corporale şi libertăţii persoanei”, a declarat inspector principal Cătălina Păduraru,  purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău. (foto mare: imagine ilustrativă; foto mic: IPJ Bacău)