Rețeaua de apă a municipiului Onești este toată numai găuri, așa explicându-se pierderile imense din sistem – peste 75 la sută. În numai două săptămâni, de când administrează acest serviciu, oamenii de la RAJA Constanța au remediat nu mai puțin de 67 de avarii.

De când au preluat sistemul public de alimentare cu apă și canalizare al Oneștiului, oamenii de la RAJA Constanța desfășoară lucrări peste tot în oraș.

Noaptea identifică pierderile cu ajutorului unor aparate speciale (vezi foto mare), iar în timpul zilei avariile sunt remediate una câte una, într-un timp record. Astfel se explică numeroasele întreruperi temporare de apă anunțate de RAJA, deși în multe alte situații se intervine fără să se mai sisteze furnizarea apei.

Reporterii UNU PE TROTUȘ au intrat în posesia documentelor care certifică faptul că în nici două săptămâni, lucrătorii de la RAJA au identificat și au reparat 67 de avarii la conductele de apă de pe raza orașului (foto mic 1 și 2), prin care se înregistrau pierderi uriașe de apă.

Mirel Șerbănescu – director executiv coordonator al RAJA – a menționat că nivelul de apă în rezervoarele de la Cuciur a crescut semnificativ din momentul în care au început să fie astupate găurile din conducte. “Dar suntem abia la început, așa nivel de degradare a conductelor nu am întâlnit nicăieri!”.

Lucrările vor continua în același ritm, iar dacă veți întâlni pe astfalt semnul indicat în fotografia alăturată (foto mic 3) să știți că acolo există o pierdere însemnată de apă, care urmează a fi remediată în cel mai scurt timp.

“Nu mă deranjează că se mai ia apa din când în când, cât timp este în beneficiul nostru. Mă bucură că am intrat și noi în rândul lumii, că avem apă non-stop”, a apreciat un domn.

“Zilele trecute au venit pe la noi niște rude de la București, știau de probleme noastre cu apa pentru că ne vizitează în fiecare an, și au avut un șoc când le-am spus că s-au rezolvat!”, a spus o tânără.

RAJA Constanța a preluat serviciul de apă și canalizare al orașului de la 1 iunie.