Anul 2020 se anunță unul important pentru Dacia, cele mai importante noutăți fiind noile generații Sandero și Logan. În privința hatchback-ului, este așteptat ca acesta să împrumute platforma (și o parte din motorizările) noului Renault Clio. Însă mult mai devreme de septembrie, când vor fi prezentate acestea ((la Salonul Auto de la Paris), Duster ne va surprinde cu o nouă versiune, probabil cea mai tentantă de până acum în ceea ce privește costurile de rulare, scrie auto-bild.ro.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o motorizare care folosește gaz petrolier lichefiat (GPL). Motorul folosit de aceasta este 0.9 TCe – disponibil deja în gama Duster – care va avea 100 de cai-putere.

Conform publicației franceze L’Argus, Duster GPL va avea rezervorul în locul roții de rezervă, deci spațiul interior nu va avea de suferit. Așa cum este de așteptat, versiunea pe gaz va dispune de sisteme de siguranță suplimentare, conform cu standardele în vigoare.

Din punct de vedere al poziționării în gamă, Dusterul pe GPL va fi cu 700 de euro mai scump decât versiunea 0.9 TCe pe benzină. Dacă acest raport se va păstra și la noi în țară, asta ar însemna că modelul pe gaz va avea un preț de pornire de până în 14.500 de euro.