În intervalul 12-14 aprilie, în urma unor dispoziții de la nivel central, în județul Bacău, vor fi distribuite echipamente medicale de protecție pentru medici și specialiști în sănătate.

Astfel, la Bacău vor fi alocate 850 de măști FFP3 și 7482 de măști FFP2 care vor fi distribuite către principalele instituții care sunt implicate în acțiunile de combatere a răspândirii COVID-19: Spitalul Județean de Urgență Bacău, Spitalul Municipal  „Sf. Ierarh dr. Luca” din Onești, Spitalul Municipal de Urgență Moinești, Spitalul Orășenesc Buhuși, Serviciul de Ambulanță Județean, Direcția de Sănătate Publică Județeană Bacău Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență și medicii de familie.

„Este o dovadă a intrării în normalitate. Cu siguranță, vor veni și alte transporturi de materiale de protecție, astfel încât să-i putem proteja cât mai mult pe medici și pe colegii noștri care sunt în tranșeele acestei lupte împotriva coronavirusului.

Prioritatea noastră rămâne, în continuare, personalul medical din spitale, iar în centrul preocupărilor noastre se află Spitalul Județean de Urgență din Bacău, cea mai importantă redută medicală din județ a cărei situație o monitorizăm permanent”, a precizat prefectul Liviu Miroșeanu.