Fostul primar al Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, în mandatul căruia s-a produs schimbarea operatorului serviciului public de apă și canalizare al orașului, după o nouă criză a apei generată de vechiul operator, SC Apă-Canal SA, a salutat semnarea contractului de lucrări de către RAJA SA privind realizarea unei noi surse de apă la Onești, dar și actualul executiv, pentru disponibilitatea manifestată public de a susține implementarea investițiilor în infrastructura de apă și canal din Oneşti!

“Felicitări, RAJA, și succes în implementarea proiectelor!

Împreuna cu Raja am semnat pentru Oneșteni în data de 10 Ianuarie 2020 implementarea unui proiect finanțat din bani europeni în valoare de 57 mil Euro! https://www.facebook.com/163425267528378/posts/664795830724650/?d=n

Oneștenii merită ce e mai bun!

RAJA S.A. Constanța, operatorul serviciului public de apă și canalizare al Municipiului Onești, a semnat ieri, 27 ianuarie 2021, la Centrul Zonal Onești, Contractul de lucrări “Facilități noi de captare și tratare a apei, aducțiune și reabilitarea facilităților de înmagazinare existente în municipiul Onești”, în cadrul Proiectului “Dezvoltarea Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Municipiul Onești”, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, ce are ca principală componentă construirea unei stații de captare și tratare a apei, ca sursă alternativă de apă pentru Onești.

Trebuie spus că apariţia crizei apei din decembrie 2016, în preajma sărbătorilor de iarnă, moment provocat de SC Apă Canal SA, care a sistat furnizarea apei către populație, m-a determinat să caut o soluție pentru prezentul şi viitorul Oneştiului şi al oneştenilor!

Perioada ianuarie – iunie 2017 a fost extrem de dificilă în misiunea de a căuta o soluție viabilă și un operator al serviciului de apă şi canalizare capabil să conceapă și să susțină un proiect de investiții major, care să rezolve definitiv problema oneştenilor care, în fiecare vară, “beneficiau” de un program de numai 3-4 ore de apă/zi!

Odată cu refuzul CRAB SA de a prelua gestionarea serviciului public de apă și canalizare al municipiului Onești, în calitate de primar ales al municiului Onești am demarat o campanie transparentă de selectare a unui alt operator şi, împreună cu Consiliul Local Oneşti, am selectat RAJA SA Constanța pentru a fi furnizorul acestor servicii.

Felicit actualul executiv pentru disponibilitatea manifestată public de a susține implementarea investițiilor în infrastructura de apă și canal din Oneşti!

Primăria Onesti are obligația de a cofinanța acest proiect cu suma de 1 000 000 euro, o misiune nu foarte ușoară, mult succes!”, a apreciat Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe Facebook.