Cazul infirmierei de la Compartimentul Primiri-Urgențe (CPU) al spitalului din Onești, care a fost depistată pozitiv cu COVID-19, nu a fost urmat, cum ar fi fost logic, de o testare în masă a angajaților care au intrat în contact cu femeia contaminată.

Acest lucru a ieșit la iveală în urma unei postări pe Facebook a primarului municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, prin care edilul-șef i-a cerut prefectului Liviu Miroșeanu să explice situația revoltătoare de la spitalul din Onești.

“De ce cadrele medicale din cadrul Spitalului Municipal Oneşti care au interacţionat cu angajata CPU Oneşti confirmată pozitiv COVID-19 nu sunt testate, la fel ca multe alte cadre medicale din România aflate în aceeaşi situaţie, în schimb membrii guvernului în frunte cu premierul Ludovic Orban sau preşedintele CJ Suceava, domnul Flutur (PNL) au beneficiat de privilegiul de a fi testate în regim de urgenţă?

Consideraţi că personalul medical de la Spitalul municipal Oneşti, cu puţinele echipamente primite de la Guvernul României prin Ministerul Sănătatii şi DSP Bacău, îşi poate desfăşura în siguranţă activitatea de spital suport COVID?!”, l-a chestionat Gnatiuc pe prefectul județului Bacău.

Cazul infirmierei de la CPU Onești infectată cu noul coronavirus s-a aflat pe 27 martie (detalii AICI).